Artikler

Morsø satser på husbåde

Flere og mere varierede tilbud til øens gæster er baggrunden for, at Morsø nu satser på husbåde i havnen

Stern Hausboot
Stern Hausboot: Arkivfoto

På Morsø i Limfjorden ligger havnen midt i byen
Her er der både kunstgalleri, slagter, dagligvarebutik og en restaurant med terrasse ud til kajkanten og så er byen kendt for at være Danmarks skaldyrshovedstad, hvor der landes store mængder skaldyr. Det tiltrækker mange gæster og der er et stigende behov for overnatningsmuligheder.
Næste år vil kommunen og havnen derfor kunne tilbyde overnatning i husbåde og har indgået en aftale med Stern Hausboot om levering af 10 husbåde.
”Kommunens interesse er at få flere overnatningssteder og muligheder på øen og her er det naturligt, at man ser mod havnen, som er et centrum for mange aktiviteter og hvor behovet for et varieret tilbud for overnatning på øen kan tilgodeses,” siger centerchef i Nykøbing Mors kommune, Niels Pedersen.

Ny stor bro
Nykøbing Mors havn er en kombineret erhvervs-og lystbådehavn, hvor marinaen drives af Morsø Sejlklub.
Marinaen har tre flydebroer, hvor den yderste er 50 meter lang og skal udskiftes. Morsø Kommune står her for at etablere en ny bro på 100 meter. Her kan marinaen udleje bådpladser på den ene side af broen og Morsø Kommune kan disponere over den anden side, hvor husbådene skal ligge.
Aftalen går ud på, at kommunen investerer i en flydebro med tilhørende vand, afløb og strøm.  Stern Housboat lejer pladserne og leverer 10 husbåde så snart den nye flydebro er på plads..
Der er stillet krav om, at husbådene er godkendet til helårsbeboelse.             

Tilbage

Stern Hausboot ApS

Havnegade 7 & 16
Orehoved Havn
4840 Nørre Alslev
Stern-husbaad.dk

Kontakt
Regin Lund Rasmussen,
Driftsleder
r.lund-rasmussen@stern-hausboot.dk

Tlf. 61 28 51 70