Artikler

Succes med flydende pæle

- Produktnyheder

Efter tre år med flydende pæle fra NBC Marine siger havnefoged Per Petersen, Humlebæk Havn:

Det har været en succes.

Flydende pæle fra NBC Marine

Af Karin Meulengrath

Den lille og kompakte havn  måtte se sig om efter alternativer, da der for tre år siden skulle findes på en anden fortøjning end hækanker.


- Brugerne ville gerne have faste pæle, men vi ville gerne have en mere fleksibel løsning. Nu kan vi modtage gæstebåde med forskellig bredde, fordi de flydende pæle kan skubbes lidt., siger Per Petersen, havnefoged i Humlebæk Havn.


Det viste sig også at være en fordel, når der kom nye både til de faste pladser, fordi bredden - i modsætning til faste pæle - er mere fleksibel.
De flydende pæle står oprejst i vandet godt en meter over vandoverfladen. Som agterpæl er den derfor let at få fat i, når der skal fortøjes.


Pælene bruges også i Hornbæk Havn og Færgehavn Nord og er netop bestilt til Kalundborg, hvor havnen er under renovering.
I Humlebæk blev de 1000 kg tunge ankre presset ned i havbunden, så vanddybden forblev den samme i hele havnen. Den flydende pæl er fastgjort til ankeret med reb, som fæstes i toppen af bøjen. Derved er der ingen slid, som det kunne være tilfældet med en kæde.


- Vi har ikke haft slagskader på pælen. da den ikke står fast. Stålet er syrefast, så vi har heller ikke oplevet tæring. Alt i alt har det været investeringen værd, siger Per Petersen.

Tilbage